Apenheul openingstijden: in de winter gesloten

Van november tot en met begin maart is Apenheul gesloten. De apen blijven, net als ons, in de winter liever binnen waar het warm is. Er is dan voor bezoekers weinig mee te maken omdat de apen uitrusten. Vandaar dat het park in de wintermaanden een tijdje dichtgaat. Voor zakelijke congressen of evenementen op afspraak is Apenheul het hele jaar door geopend. Wil je hierover meer informatie? Bezoek dan de website voor de zakelijke agenda.

-> Apenheul tickets met korting

Reguliere openingstijden

Normaal kun je het park bezoeken van 10 uur in de ochtend tot 17 uur in de namiddag. In 2019 is het park op 30 en 31 maart en van 6 april tot en met 3 november op deze tijden geopend. Dan is er genoeg tijd om alle 35 apensoorten in Apenheul te ontdekken en de verschillende apengebieden te bezoeken.

Langere openingstijden in de zomer

Van 13 juli tot en met 25 augustus blijft Apenheul een uur langer open. Omdat het dan langer licht is kunnen bezoekers en apen nog een uur langer van elkaar genieten. Er zijn twee uitzonderingen op deze langere openingstijden: het Berberapengebied en het Doodshoofdapenbos sluiten op de reguliere tijden. Bezoekers kunnen dit extra uurtje natuurlijk ook benutten om de dag af te sluiten met een drankje.

-> Apenheul tickets vanaf €1

Je bezoek plannen

Het gemiddelde bezoek aan Apenheul duurt 5 uur. Een leuke tip: check de website voor het schema van presentaties van de dierenverzorgers. Zij vertellen op verschillende locaties in het park over de apen die zij verzorgen en weten altijd leuke verhalen en feitjes over de dieren te vertellen. Natuurlijk is het ook erg leuk om erbij te zijn als de apen gevoerd worden! Dan kan je ze van nóg dichterbij zien. Vermijd je liever de drukste tijden? Dan kun je je bezoek plannen met behulp van de druktemeter op de website van Apenheul. Deze laat je de verwachte druktetijden zien. Voor Vroege Vogels en Late Vogels zijn er zelfs speciale kortingen bij het kopen van tickets.