Bobbejaanland

Wil je een dagje pretpark buiten Nederland doen en niet al te ver hoeven reizen, dan belooft Bobbejaanland, het plezantste land te zijn in hun slogan en reclames. Op een klein uur rijden vanaf Eindhoven vind je het park in het Belgische Kasterlee. Qua reisafstand voor veel Nederlanders dus prima te doen. De attracties zijn geschikt voor jong en oud dus het hele gezin kan mee. Lees gauw meer over Bobbejaanland.

-> Tickets voor Bobbejaanland acties

Geschiedenis van Bobbejaanland

Bobbejaanland is vernoemd naar de oprichter, Bobbejaan Schoepen. Op 31 december 1961 werd het park officieel geopend, en bestond toen alleen uit een theaterzaal, een grote zwemvijver en ruim 2 kilometer strand. Vanaf 1975 werd het park uitgebreid met attracties zoals de draaimolen en het spookhuis. In 1979 werd de eerste achtbaan aangelegd: de Looping Star, jarenlang de grootste trekpleister voor het park. Daarna breidt het park steeds verder uit, wat er toe leidt dat ook steeds meer bezoekers van buiten België de weg naar Bobbejaanland weten te vinden. Bobbejaanland wordt een begrip en dat vertaalt zich in de hoge bezoekersaantallen.

Attractie Bobbejaanland

Het park beschikt over wel vijf waterattracties, dus liefhebbers die niet bang zijn voor gespetter kunnen hun hart ophalen. Een boomstamattractie zowel buiten als binnen, een waterglijbaan, een splash battle en een rapid river attractie zorgen ervoor dat je een verfrissend nat pak kan halen.

Maar ook liefhebbers van achtbanen komen in Bobbejaanland helemaal aan hun trekken, want er zijn er maar liefst zeven! Een junior coaster voor de allerkleinsten, maar de Bob Express bijvoorbeeld is al een prima achtbaan voor als je kleuter af bent. Ben jij helemaal nergens bang voor? Ga dan in de draaiende achtbaan, de wilde muis achtbaan, in de hangende achtbaan of ga in de Typhoon die je eerst op je rug liggend omhoog voert om vervolgens omlaag te storten. Als het regent kun je gewoon nog binnen in de achtbaan gaan. Verder beschikt het park over diverse attracties die ook zeker voor de kleintjes geschikt zijn. Een rupsbaan, reuzenrad, dansende theekopjes in dino variant, draaimolen, zweefmolen, springkussen en een auto rondrit attractie. Om al deze attracties te bereiken kun je er voor kiezen om gebruik te maken van de monorail die je in no-time van de ene kant van het park naar de andere kant brengt.

Eten en drinken

Door heel Bobbejaanland heen vind je verschillende restaurants om bijvoorbeeld frietjes, diverse snacks, drankjes en ijs te kopen. Als je zelf ook eten en drinken hebt meegenomen, kan je daar op zomerse dagen van genieten op een van de bankjes in het park.

-> Bestel tickets met korting!

Prijzen

Tickets voor het park voor volwassenen en kinderen koop je al voor rond de € 20,00, de prijs verschilt op welke dag je gaat. Check daarvoor de website. Als je je tickets aan de kassa koopt kosten ze bijna € 15,00 meer! Kinderen onder de 1 meter mogen gratis naar binnen. Als je aanbiedingen via diverse websites in de gaten houdt, kan je vaak met een flinke korting naar Bobbejaanland. Zo kan je hier profiteren van korting op je tickets!