Disneyland Parijs drukte

disneyland parijs drukteWie droomt er eigenlijk niet van om een of meer dagen in Disneyland Parijs te verblijven! Dit pretpark laat zowel wensen van jong als oud werkelijkheid worden. Er zijn ontzettend veel attracties en er is de mogelijkheid om jouw favoriete Disney karakter te ontmoeten. Disneyland Parijs is daarom een heel geliefd en dus ook druk pretpark. Om die drukte te vermijden hieronder wat tips!

Wanneer is het druk?

Tijdens de schoolvakanties of op feestdagen is Disneyland Parijs natuurlijk extra druk. Als je het redt, scheelt het qua drukte echt om het park in het laagseizoen te bezoeken. Het is niet alleen rustiger, ook is het qua entreeprijzen duidelijk goedkoper. Laagseizoen voor Disneyland is ook al in de lente. Dus ook bij al wat prettiger temperaturen kan je voordelig het park bezoeken waarbij je alle rust en tijd hebt om van alles te genieten dat het park te bieden heeft. Over lekker weer gesproken, ook in de zomer is het in Disneyland Parijs niet al te druk. De meeste mensen boeken in de zomervakantie bestemmingen voor een langere periode en dan geen korte trip naar Disneyland. Dus ook dat is een periode die aan te raden is om naar Disneyland Parijs te gaan.

Doordeweeks en ochtenden

Niet alleen de periode, maar ook het dagdeel is bepalend voor de drukte. Het park is al om 10.00 uur open en zeker op een doordeweekse dag is het op dat tijdstip heerlijk rustig en hoef je zeker niet lang te wachten bij de attracties. In het weekend tussen twaalf en vijf uur ‘s middags is het park meestal op zijn drukst. Vermijd dat tijdstip en ga dus in de ochtend of meer richting sluitingstijd.

Natuurlijk is bijna altijd wel druk in een park als Disneyland Parijs. Maar als je slim zoekt en boekt, kan je je entreekaarten en verblijf echt veel goedkoper en in een rustiger periode reserveren als je voor een verblijf in het laagseizoen én doordeweeks bezoekt in plaats van in het weekend. Als het echt niet anders kan, moet je daarbuiten wel rekening houden met drukte en dus langere wachttijden overal.