Overzicht pretparken Nederland

Nederland is een klein land, maar gelukkig hebben we best veel pretparken. Daarom is het waarschijnlijk niet zo vreem dat Nederland het land is met de meeste bezoeken aan een attractiepark. Hieronder een korte samenvatting van alle pretparken in Nederland, in volgorde gerangschikt in populariteit.

Alle pretparken in Nederland op één rijtje:

Pretpark Efteling

Klik hier voor alle attracties van de Efteling

Top 10 Pretparken Nederland

Tickets al vanaf € 11,90, klik hier voor meer info

pretparken nederland walibi

Bekijk hier de beste tarieven voor Walibi!!

pretparken nederland duinrell

-> Klik hier voor alle Attracties

pretparken nederland julianatoren

-> Klik hier voor alle Attracties van Julianatoren

pretparken nederland plosaland coevorden

-> Klik hier voor alle Attracties Plopsa land

Pretparken Nederland op de kaart

Op de kaart hieronder vindt je alle (grotere) attractie- en pretparken in Nederland. Voor de adresgegevens kan je op het gewenste pretpark klikken.

Attractieparken in Nederland

1. Elfteling
De Efteling is het park vol sprookjes, achtbanen, attracties en belevenissen. Er is een natuurpark en er zijn dagelijks spectaculaire shows en musicals. Het park staat garant voor compleet vermaak voor jong en oud, zowel voor een dagje uit, als voor een meerdaags, verblijf inclusief toegang tot het park.

2. Slagharen
Een geweldig attractiepark met wel 50 attracties van achtbanen, wildwaterbanen tot zweefmolens. Een mooi groot park, leuk voor kinderen, maar zeker ook voor ouderen! Ook is het mogelijk er te overnachten met aantrekkelijke arrangementen.

3. Duinrell
Duinrell heeft als grote trekpleister het ‘Tikibad’, een spectaculair waterpretpark, vol spannende glijbanen en trechters. Het pretpark zelf is niet erg groot, daarom is het raadzaam om een combiticket te nemen.

4. Walibi Holland
Walibi Holland is een pretpark voor durfals en mensen die op zoek zijn naar spanning en avontuur. Het pretpark heeft spectaculaire achtbanen en nog veel meer andere enge en spannende attracties. Ook voor kinderen zijn er genoeg attracties om van te genieten.

5. Toverland
Dit attractiepark is het meest geschikt voor kinderen tussen de 3 en 12 jaar, maar ook oudere kinderen kunnen zich er prima vermaken. Doordat een deel van het pretpark overdekt is, is dit park ook bij minder mooi weer een echte aanrader!

6. Koningin Juliana Toren
Een pretpark in Apeldoorn, met 60 attracties voor alle leeftijden, zoals een reuzenrad, achtbaan en een spookhuis. Het pretpark is vooral leuk voor kinderen, maar ouderen hebben het hier vast en zeker prima naar hun zin.

7. Avonturenpark Hellendoorn
Dit attractiepark ligt in het plaatsje Hellendoorn, in Twente. De attracties zijn geschikt voor jong en oud, dus voor iedereen geschikt. Het park is niet heel groot en daardoor overzichtelijk. Het waterpark is een aanrader bij mooi weer!

8. Drievliet
Drievliet is een familiepretpark in Den Haag, met 35 grote attracties, een speeltuin en spetterende shows. Er is een achtbaan te vinden, een rollercoaster, wild waterbaan en nog veel meer!

9. Plopsa Indoor Coevorden
Plopsa is een indoor park, voor kleine kinderen (tot ongeveer 10 jaar). Het park is niet groot, waardoor kinderen prima hun eigen gang kunnen gaan en je toch goed op ze kunt letten.

10. Drouwenerzand
Attractiepark Drouwenerzand in het gelijknamige Drouwen heeft voor de allerkleinsten leuke bootjes om in te varen, een echte carrousel en heel veel trampolines. Het Waterplein staat garant voor urenlang spetterplezier, zie het maar eens droog te houden! En ook heel fijn: de entree is inclusief eten en drinken, zoals vers fruit, diverse belegde broodjes, frites, snacks, soep, koffie, thee, limonade en softijs. Voor kinderen tot 3 jaar is de entree gratis.

Drouwenerzand noemt zich het goedkoopste pretpark van Nederland. Weet je waarom? Bij de entreeprijs zit ook alvast gratis eten en drinken inbegrepen! Je kunt dus de hele dag gratis zoveel eten en drinken als je wilt. Het park is geschikt voor jong en oud, met leuke attracties, zoals een piratenboot, achtbaan, draaimolen en botsauto’s. Ook is er een (water)speeltuin aanwezig.