Phantasialand drukte

Als je een dagje naar Phantasialand wilt gaan, wil je het liefste weten of het druk is in het park. Een dagje pretpark met familie of vrienden is natuurlijk altijd leuk. Wat wel een tegenvaller zou zijn, is als je na een lange autorit bij aankomst in Phantasialand in Duitsland het erg druk is in het park. Hieronder lees je de beste tips om drukte zoveel mogelijk te omzeilen.

-> Phantasialand tickets met korting

Phantasialand drukte

Phantasialand heeft op de website helaas geen kalender waar je de drukste dagen van het jaar op kan zien, maar ook bij Phantasialand is het meestal in vakanties en op vrije dagen redelijk druk. En natuurlijk speelt ook het weer mee. Bij mooi en droog weer zal het drukker zijn dan bij heel warm weer of bij regen. Dus ben je niet bent gebonden aan vakanties, plan dan je dan dagje naar Phantasialand buiten de vakanties en het hoogseizoen, liefst op een doordeweekse dag, bijvoorbeeld op een studiedag. Ook Phantasialand heeft in de winter een speciaal thema (Phantasialand Wintertraum) en is daardoor in die periode een heel populaire bestemming.

Lange wachtrijen

In Phantasialand zijn er meerdere spannende attracties die behoorlijk populair zijn bij de bezoekers. Op een drukke dag kunnen de wachttijden voor deze attracties behoorlijk oplopen. Als je persé deze attracties wil bezoeken, bereid je dan goed voor, en ga voordat je in de rij gaat staan eerst naar de wc en zorg er voor dat je wat te eten en te drinken bij je hebt. Wat ook een handige manier is om wat sneller in een attractie te kunnen, is door de quick pass te kopen bij de entreekassa’s of bij de gastenservice.

Er maar een beperkt aantal quick passes te koop, dus wees er snel bij. Op de website van Phantasialand vind je meer informatie over de quick pass.

Genieten van Phantasialand

Wil je op en top profiteren van een dag Phantasialand, plan dan dus je bezoek aan dit geweldige pretpark buiten het hoogseizoen én zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent. Hoe eerder je er bent, hoe meer kans je dan hebt om de drukte te kunnen ontlopen en misschien nog een quick pass kunt aanschaffen. Probeer dan eerst de attracties te doen die je echt heel graag wilt bezoeken, en doe de overige, wat minder populaire en drukke, maar ook erg leuke attracties wat later op de dag. Zo kun je zonder al te lange wachttijden toch genieten van je dagje Phantasialand!

-> Meer informatie over Phantasialand