Droomvlucht Efteling

De Droomvlucht in de Efteling in Kaatsheuvel is een zogenoemde darkride. Een darkride is een rit in het donker waar zich soms spannende taferelen afspelen. Droomvlucht is gelukkig niet heel ‘dark’, want deze attractie is vooral heel mooi en romantisch, en een echte must bij je bezoek aan de Efteling! Deze miljoenenattractie opende in 1993 en krijgt tot op heden van de vele bezoekers lovende kritieken. ‘Droomvlucht de musical’ in 2011 is zelfs gebaseerd op deze attractie. Lees hieronder meer over de Droomvlucht van de Efteling.

-> Lees meer over deze attractie -> Bestel hier dagtickets met korting!

Hangend in je karretje zweef je in een rustig tempo door, over en langs een vijftal decors. De thema’s hebben geen link met elkaar en ook niet echt een verhaal, behalve dat de wezens er leuk en lief uitzien en afkomstig lijken uit Noorse en Germaanse mythen en sagen.

Droomvlucht start in Kastelenrijk met zwevende kastelen die lijken te ademen. Levensechte watervallen klateren neer in een meer omringd door mysterieuze mist. Vervolgens zweef je door naar Wonderwoud waar een kleine bosgeest een douche neemt onder een waterval, je een mythisch wezentje met zijn eenhoorn ziet en elfjes die knuffelen met een beer. Ook de heerlijk ruikende Elfentuin met al haar bloemenpracht heeft een grote waterval. Hier vliegen nog meer elfjes, zijn er hertjes en spreidt een pauw al zijn veren. Oberon de elfenkoning zwaait naar je, als je je vlucht vervolgt naar de Hemelburchten waar prachtig verlichte kastelen en dorpen op planeten, tussen de sterren door vliegen. Het Zompenwoud is de laatste en grootste wereld, waar je drie keer omheen draait om vrolijke trollen te zien die lekker badderen in de modder.

De Droomvlucht van de Efteling prikkelt vrijwel alle zintuigen. Je weet bijna niet waar je moet kijken, in je oren klinkt fijne en zachte muziek, je ruikt heerlijke bloemengeuren en je voelt je letterlijk zweven over al het moois wat je ziet. Het enige dat niet geprikkeld wordt is je smaak, maar dat deel kan je in de vele horecagelegenheden weer goedmaken!

-> Bestel hier dagtickets met korting!” text=”-> Dagtickets Efteling bestellen” ]