Efteling drukte

Als meest populaire dagje uit van ons land, is de Efteling daarmee ook de meest drukke dagattractie van Nederland! Helaas betekent dit dat er vaak flinke wachtrijen zijn in dit attractiepark. Er zijn een aantal piekdagen en -weken aan te geven waarbij het extra druk is in de Efteling. Maar er zijn gelukkig ook dagen waarbij je zonder al te lang te hoeven wachten en in relatieve rust van al het moois en leuks kunt genieten van wat de Efteling allemaal te bieden heeft. Als je maar weet wanneer die drukke en rustige dagen zijn, kan je daar je bezoek aan de Efteling op afstemmen!

Bekijk hier actuele informatie over drukte

Wat zijn de drukke periodes en dagen bij de Efteling?

Schoolvakanties zijn eigenlijk altijd de drukste momenten in de Efteling, omdat de meeste kinderen dan vrij zijn en hun ouders dus ook. Ze pakken dan vaak de gelegenheid om in die periode een bezoek aan de Efteling te plannen. Helemaal druk zijn de dagen waarop er speciale evenementen gepland zijn. Bijvoorbeeld de zomeravonden, die zijn enorm in trek. Aan het begin van de zomervakantie zijn deze zomeravonden nog niet zo druk, omdat dan nog niet alle regio’s vakantie hebben. De beste manier om de grootste drukte uit de weg te gaan, is de Efteling te bezoeken op een doordeweekse dag die niet in een voorjaars-, herfst, of zomervakantie valt.

Informatie over drukke periodes in het park

Tip om drukte te mijden

Maar het lukt natuurlijk niet altijd om op zo’n rustige dag naar de Efteling te gaan. In dat geval is het een goed idee om de meest gewilde attracties, zoals nieuwe attracties en de achtbanen, meteen aan het begin te doen als je er net bent, dus ga en kom op tijd. De wachtrijen zijn dan nog niet zo lang en meestal kan je meteen doorlopen. Attracties die je eventueel wel kunt doen als het wat drukker wordt zijn de Fata Morgana, Droomvlucht en het Carnaval Festival. Die attracties kunnen bij drukte sneller en gemakkelijker een nieuwe stroom wachtenden aan.

Hoe zit het vandaag met de drukte in de Efteling?

Wil je vandaag met je familie of partner richting Efteling voor een weekendje weg of leuke dag uit? Dan is het handig om te weten of het druk is en of er beschikbaarheid is in het Eftelinghotel of -park.Als je dat wilt checken, kan je via deze link kijken hoe druk het bijvoorbeeld zal zijn in de herfstvakantie, in de maand maart, voor het weekend, of in een andere vakantieperiode of op feestdagen.

Bekijk de drukte van vandaag

Openingstijden Efteling

Pretpark de Efteling is alle dagen van het jaar geopend! Echter zijn de openingstijden wel per seizoen verschillend, daarom hebben wij hier geen overzicht met openingstijden en verwijzen we je graag door via onderstaande knop naar de Efteling website. Hier vind je actuele openingstijden en informatie over de verwachte drukte per dag. Zo kan je een gunstige dag plannen om drukte te mijden. Daarnaast vind je via onderstaande knop wanneer welke parkshows er zijn en eventueel gesloten attracties.

Bekijk de openingstijden van deze week