Efteling druktekalender

Als meest populaire dagje uit van ons land, is de Efteling daarmee ook de meest drukke dagattractie van Nederland. Helaas betekent dit dat er vaak flinke wachtrijen zijn in dit attractiepark. Er zijn een aantal piekdagen en -weken aan te geven waarbij het extra druk is in de Efteling. Maar er zijn gelukkig ook dagen waarbij je zonder al te lang te hoeven wachten en in relatieve rust van al het moois en leuks kunt genieten van wat de Efteling allemaal te bieden heeft. Als je maar weet wanneer die drukke en rustige dagen zijn, kan je daar je bezoek aan de Efteling op afstemmen!

-> Efteling druktekalender bekijken

Drukke dagen in de Efteling

Schoolvakanties zijn eigenlijk altijd de drukste momenten in de Efteling, omdat de meeste kinderen dan vrij zijn en hun ouders dus ook. Ze pakken dan vaak de gelegenheid om in die periode een bezoek aan de Efteling te plannen. Helemaal druk zijn de dagen waarop er speciale evenementen gepland zijn. Bijvoorbeeld de zomeravonden, die zijn enorm in trek. Aan het begin van de zomervakantie zijn deze zomeravonden nog niet zo druk, omdat dan nog niet alle regio’s vakantie hebben. De beste manier om de grootste drukte uit de weg te gaan, is de Efteling te bezoeken op een doordeweekse dag die niet in een voorjaars-, herfst, of zomervakantie valt.

Tip voor het vermijden van drukte

Het lukt natuurlijk niet altijd om op zo’n rustige dag naar de Efteling te gaan. In dat geval is het een goed idee om de meest gewilde attracties, zoals nieuwe attracties en de achtbanen, meteen aan het begin te doen als je er net bent, dus ga en kom op tijd. De wachtrijen zijn dan nog niet zo lang en meestal kan je meteen doorlopen. Attracties die je eventueel wel kunt doen als het wat drukker wordt zijn de Fata Morgana, Droomvlucht en het Carnaval Festival. Die attracties kunnen bij drukte sneller en gemakkelijker een nieuwe stroom wachtenden aan.

-> Bekijk hier de Efteling druktekalender