Pretparken Duitsland

Als je alle attractieparken in Nederland wel zo’n beetje hebt gezien, ga dan eens over de grens: naar Duitsland met zijn vele pretparken, waaronder Europa-park, Phantasialand, LEGO-land, Wunderland Kalkar en Movie-park Duitsland! Zie hieronder een top 10.

-> Acties voor pretparken in Duitsland

Als je alle attractieparken in Nederland wel zo’n beetje hebt gezien, ga dan eens over de grens: naar Duitsland met zijn vele pretparken! Zie hieronder een top 10.

Top 10 pretparken Duitsland

  1. Europa-Park is het grootste attractiepark van Duitsland. Het park ligt in Rust, ongeveer 35 kilometer ten noorden van Freiburg en ongeveer 50 km ten zuiden van Straatsburg. Europa-Park is na Disneyland Paris het best bezochte attractiepark van Europa. Er zijn 6 dark-rides, 12 rollercoasters waaronder de Silver-Star met 73m hoog. Sinds 2017 is er het Voletarium: een panoramavliegsimulator.
  2. Movie Park Germany is een attractiepark dat dichtbij de Duitse plaats Bottrop ligt. In het park draait alles om de filmwereld. Veel attracties en themagebieden zijn hier ook naar ingericht. Er zijn schitterende shows te zien en de 16 extreme thrillrides zijn waanzinnig, er is zelfs een die geheel overdekt is. Als je door het “spookhuis” de Walking Dead loopt, krijg je een gruwelijke live ervaring die je nog snel bij zal blijven….

  3. Disneyland Duitsland, zo wordt Phantasialand bij Keulen ook wel genoemd. Die vergelijking niet heel raar, want ook bij Phantasialand vind je geweldige shows en attracties. Voor een flinke adrenalinestoot, neem je bijvoorbeeld de bekroonde en spectaculaire stalen achtbaan Taron.
  4. Legoland Duitsland is het vierde park in de Legoland-keten. Het ligt in Günzburg, tussen München en Stuttgart. In dit Legoland vind je in totaal 40 attracties, waarvan 3 achtbanen en 6 waterattracties.
  5. Heide-Park is een attractiepark, dat bij Soltau in het Duitse Nedersaksen ligt. Qua oppervlakte is het het tweede grootste pretpark van Duitsland. Het park is open tussen maart en november en biedt vijf achtbanen waaronder de Big Loop met zijn twee loopings. Krake, Limit, Flug der Dämonen, en Desert Race zijn rollercoasters die zeker zo spannend zijn, en in de drop-tower Scream kan je inderdaad voluit schreeuwen.
  6. Erlebnispark Tripsdrill is een Duits attractiepark bij Cleebronn, in de deelstaat Baden-Württemberg. Het park heeft ook een dierentuin. Erlebnispark werd in 1929 opgericht en is daarmee het oudste attractiepark van Duitsland waarbij ook hier spannende achtbanen en spetterende waterattracties niet ontbreken.
  7. In Holiday Park Plopsa in Haßlochvrij kan je gillen in de Anubis Free Fall Tower en vind je ook waterpret. Hun “BigFM Expedition GeForce” achtbaan heeft al diverse prijzen in de wacht gesleept als beste achtbaan van Europa!
  8. Fort Fun Abenteuerland is een attractiepark in het Duitse Bestwig in Sauerland. Fort Fun heeft vier achtbanen, waaronder de rodelbaan Trapper Slider en de kurkentrekker achtbaan Speed Snake.
  9. Het Playmobil FunPark is gelegen in Zirndorf in de Duitse deelstaat Beieren. Het park is heel geschikt voor de kleinsten onder ons met levensgrote Playmobil-figuren.
  10. Wunderland Kalkar is een attractiepark in Kalkar, Duitsland. Er zijn meer dan 40 attracties om van te genieten en de entree is inclusief gratis frietjes, ijsjes en frisdrank!
-> Tickets bestellen met korting

Pretparken Duitsland kaart

Beste attractieparken in Duitsland

Als je alle pretparken in eigen land bezocht hebt en al die verschillende attracties geen verrassing meer voor je zijn, kun je altijd nog naar onze oosterburen voor een dagje pretpark. Duitsland heeft een grote naam en faam voor wat betreft themaparken . Sommigen vinden zelfs dat de mooiste parken zich in Duitsland bevinden.

1. Phantasialand (bestel hier tickets met korting!)

Richting de Belgische grens vind je Phantasialand, bij Keulen. Phantasialand zelf beweert natuurlijk het beste attractiepark van Duitsland te zijn en daar zit zeker een kern van waarheid in. Het park investeert al een aantal jaar in nieuwe attracties en dat zeker al terugverdiend, want jaarlijks bezoeken ongeveer een miljoen mensen dit pretpark. Naast de veelbekroonde high-speed-achtbaan TARON en de snelste familie boomerang RAIK, zijn er elke dag ook geweldige (dinner)shows.

2. Moviepark Germany

Filmliefhebbers zullen zich zeker niet vervelen in Moviepark Germany. Het park is verdeeld in verschillende thema’s/filmsets van de Old West, Santa Monica Pier, Streets of New York, Nickland en een Hollywood Street. Met spannende rollercoasters zoals de Star Trek Enterprise en de Bermuda Triangle is vermaak gegarandeerd. Het park ligt in Bottrop-Kirchhellen tussen Dortmund en Duisburg.

3.Europa-Park

Europa-Park is het grootste en meest indrukwekkende pretpark van Duitsland. De naam doet het al vermoeden: het thema is het werelddeel Europa. Het attractiepark is niet alleen een van de beste pretparken van Duitsland, maar ook het op één na best bezochte attractiepark van Europa. Alleen Disneyland Parijs scoort nog beter. Het attractiepark is opgebouwd uit thema’s rond landen als Italië, Nederland, Engeland, Frankrijk, Scandinavië, Spanje, Duitsland en Rusland. Er zijn ook attracties gebouwd met Griekenland, Portugal en IJsland als thema. Binnen het Europa-Park zijn ook verschillende hotels waar je kan overnachten binnen het thema van het land waar het hotel zich in bevindt. Een overnachting is trouwens helemaal geen slecht idee, want met meer dan 100 attracties en shows red je het bijna niet om alles in één dag te doen en zien.

4.Legoland Duitsland

De eerste en echte Legoland vind je in Billund, Denemarken, maar Legoland Duitsland ligt wat dichterbij. In het stadje Günzburg, tussen München en Stuttgart vind je het Duitse Legoland. Hier zijn zo’n 40 attracties opgebouwd rond het meest populaire speelgoed ter wereld: Lego. Het park wordt vaak bezocht op doorreis door families met kinderen, maar ook als dagtrip is het zeker de moeite waard

5.Heide-park

Als we pretparken in Duitsland gaan bekijken, puur op oppervlakte, dan moeten we vaststellen dat Heide-Park het op een na grootste attractiepark van Duitsland is. Hier vind je ruim veertig attracties, waarvan maar liefst 8 achtbanen. Toch staat het park eerder bekend om zijn vele waterattracties waardoor het een erg leuke uitstap is op een warme zomerdag. Naast de vele attracties, kan je er ook heel wat shows bezichtigen.